Obiective Turistice

Pensiunea Luminita este situata in una din cele mai atractive si pitoresti zone regionale, este localizata in centrul judetului Gorj (la doar 7 km de Targu Jiu) si ofera un acces rapid catre toate obiectivele turistice din judetul Gorj. Imprejurimile au elemente turistice de mare valoare istorica si artistica printre care putem aminti:

Cula si muzeul satului de la Curtisoara (4 km)

Infiintat in anul 1975, Muzeul Arhitecturii Populare Curtisoara cuprinde un numar de 30 de obiective care surprind modul de viata al gorjenilor de-a lungul timpului. El a fost construit in jurul ansamblului format din Cula Cornoiu si celelalte edificii ridicate de familiile care l-au stapanit.

Ansamblul sculptural Constantin Brancusi de la Targu-Jiu (8 km)

Este un omagiu adus eroilor cazuti in timpul primului razboi mondial, proiectat si construit de Constantin Brancusi. Cele trei sculpturi monumentale, singurele din toata creatia artistului situate in aer liber – Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Fara Sfarsit, sunt dispuse pe aceeasi axa, orientata de la apus spre rasarit, cu o lungime totala de 1.275 m. Se considera ca nu cunosti cu adevarat patrimoniul cultural romanesc daca nu ai vazut macar o data in viata ansamblul sculptural din Targu Jiu.

Muzeul Judetean si Muzeul de Arta Gorj (8 km)

Muzeul Judetean a fost fondat in anul 1894, prin stradania lui Alexandru Stefulescu. Cladirea a fost renovata in anii 2007-2008. Sunt expuse materiale din paleolitic, neolitic, din epoca bronzului, perioada dacica, daco-romana, documente din timpul primelor formatiuni statale, din feudalism si din perioada moderna. Muzeul de Arta a fost infiintat in anul 1984, iar din 1993 functioneaza in sediul situat in Parcul Central al municipiului. Ofera vizitatorilor icoane romanesti vechi de o valoare artistica deosebita, studii si picturi de Vasile Blendea si Iosif Keber, pasteluri, exponate din secolul al XVII-lea apartinand scolilor flamanda si italiana, picturi de Alexandru Ciucurencu, Corneliu Baba si multi alti artisti clasici si contemporani.

Transalpina

Cu siguranta toata lumea a auzit de Transalpina si statiunea montana Ranca ,Transalpina este o șosea din Muntii Parang, în Carpatii Meridionali .Este cea mai înaltă sosea din Romania, avand punctul cel mai inalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legatura între orasele Novaci din Judetul Gorj si Sebes din Judetul Alba. Fiind un drum montan, este inchis pe perioada de iarna , accesul fiind permis doar pana la Statiunea Montana Ranca unde va puteti bucura pe deplin de zapada si sporturile de iarna.

Alte Obiective

Puteti merge in pelerinaj la Manastirile din judetul Gorj locuri de atractie turistica si de traire spirituale Manastirile Gorjului sunt vizitate de sute de mii de turisti anual. Din această perspectivă, lacasurile de cult din Gorj joaca rolul cel mai important în atragerea turistilor pe aceste meleaguri. Gorjul are o zestre impresionanta de obiective de acest fel cum ar fi Mânăstirile Tismana, Visina, Lainici, Polovragi, Crasna, Camaraseasca, Stramba Jiu, Dealu Mare, Logresti sau Schiturile Cioclovina, Locurele Pesterile Gorjului sunt cautate de turisti de toata tara si aici vorbim de Pestera Muierilor si Pestera Polovragi care sunt adevarate minuni ale naturii alaturi de Cheile Sohodolului si Cheile Oltetului unde veti fi izbiti de frumusetea salbatica a naturii si peisaje montane superbe.